Ska du måla om hemma? – Detta bör du tänka på!

Jusmag Måleri, målerifirmastockholm, målerifirma, målare, målarestockholm

Innan du kan påbörja målningen finns det förberedelser som du måste göra innan du kan börja med själva måleriarbetet. Först och främst måste du tänka igenom vilken känsla och upplevelse du vill att rummet i fråga ska ge. Vill du ha ett rum som är färgglatt och uttrycksfullt, eller ett rum som är mer harmoniskt? Det är bara du själv som kan svara på det, det beror på vem du är som person och vilken funktion rummet ska fylla. 

När du väl kommit fram till hur du vill att det ska se ut, är det dags att börja förbereda ditt arbete. Faktum är att förarbetet är det som de flesta slarvar med mest, detta beror förmodligen på att det tar lång tid och egentligen inte ger något synligt resultat. Men tro det eller ej så borde ca 75% av arbetstiden läggas på förarbetet och 25% av tiden bör läggas på själva målningsarbetet.

När du är klar med förberedelserna kan du äntligen påbörja det fysiska arbetet, alltså själva målningen. Det finns olika metoder och tekniker att utgå från beroende på vad du ska måla och vad det är för material. Vill du läsa mer om det och få fler tips kan du surfa dig in på http://www.sveff.se. 

När du sedan avslutat själva målningen finns det fortfarande lite efterarbete som måste göras innan du är helt klar. Nämligen: Ta bort all maskeringstejp så snart du är klar med målningsarbetet, om du väntar tills färgen har torkat blir det betydligt svårare att få bort tejpen på ett enkelt och smidigt sätt.

  • Har du otur kan du få med dig delar av färg från den nymålade ytan.
  • Gör rent dina verktyg så snart som möjligt efter att du har avslutat din målning för att de ska hålla bättre. Om du har använt vattenburna färger kan du rengöra de med vatten. Har du däremot använt färger med lösningsmedel behöver du lacknafta för din rengöring.
  • Små mängder av tvättvatten kan hamna i avloppet. Det är viktigt att ha i åtanke att större mängder av tvättvatten kan försvåra reningen av vattnet. Har du färg eller lösningsmedel över är det viktigt att du lämnar de till en miljöstation i din kommun.

Källa: Sveff.se

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s