Måleri Stockholm pris : Jusmag målare Stockholm

Att måla om hemma i lägenheten eller i villan eller i bostadsrätten inför försäljning blir allt mer vanligt som en värdehöjande manöver vid försäljning av bostaden. Ingenting höjer trivselfaktorn som ett par nymålade väggar som en målare får till på ett smidigt sätt.

Ibland ingår enklare snickeriarbeten, spackling och målning av lister och dylikt för att få till den där känslan av nymålat. Många tror att det måste vara onödigt dyrt eller omständligt att anlita en professionell målerifirma i Stockholm, men ingenting är mer att rekommendera än att göra det rätt från första början. Att behöva göra om ett måleri-arbete som har genomförts på ett felaktigt sätt är inte bara tråkigt utan ekonomiskt ogynnsamt.

Vi på Jusmag målare Stockholm  hjälper även företag och framförallt bostadsrätter att måla om, spackla och få till den där perfekta känslan av nymålat och “renoverat” eller restaurerat som gång på gång har visat sig värdehöjande till våra kunder som är företag eller bostadsrättsföreningar. I bloggen kan du inspireras av riktiga lägenheter och hus som vi har målat om, många av projekten har även varit framgångsrika på sidor som hemnet.se eller blocket bostad.

För att du som kund ska få bästa möjliga resultat så använder vi endast originalfärger från framförallt Nordsjö och Beckers.

Till många privatpersoners glädje har därför ROT-avdraget tillkommit för att styra upp i måleribranschen. För att erbjuda schyssta villkor till målare i Stockholmstrakten (och andra städer för www.jusmag.se073 633 11 15den delen) har därför en subventionering tillkommit på själva arbetskostnaden hos målerifirmorna.

När man pratar pris för målerifirma Stockholm så måste man ta hänsyn till ROT-avdraget. Här får målare i Stockholm avdrag för arbetskostnaden som måleriarbetet innebär.

Vad kostar målare i Stockholm?

I storstäderna brukar målerifirmorna ta något högre betalt än ute i landsbygden, priset varierar hos målerifirma till målerifirma men någonstans runt 300-600kr per timme är ett ”riktvärde” för vad en målerifirma kan ta för att måla om hos dig.

Kostnaden för transport, fraktning av material, målarfärg, tapeter och annat material ingår inte i arbetskostnaden utan är en fristående kostnad som faktureras från målerifirman som du anlitar. Priset på arbetskostnaden däremot är subventionerad (dvs har en skatterabatt) som alla privatpersoner kan använda sig av.

Måleri Stockholm pris : ROT-avdraget såhär räknar du

Kostnaden för att anlita målare innan ROT-avdraget kan se ut enligt följande:

Arbetskostnad (45 timmar)……………………………20 250 kr

Materialkostnad (som målarfärg, spackel mfl)…………………………7 500 kr

Resekostnad (målare Stockholm)……………………………….0 kr

Totalt pris för målare…………..27 750 kr

OBS att här finns några tips att ge, notera att resekostnaden blir noll om målerifirman finns i Stockholm, speciellt om du ska måla om din fastighet i innerstan vill du anlita en väldigt lokal aktör som är specialiserad på stockholms innerstad.

Nästa post att tänka på är materialkostnaden som kan bli något dyrare beroende på de tjänster som du anlitat målaren för att genomföra. Ingår lättare snickeriarbeten exempelvis? Målas det med originalfärger som är beprövade och godkända i Sverige? Dessa faktorer är att tänka på speciellt eftersom du kommer att vistas väldigt mycket tid i ditt hem.

Måleri Stockholm pris : Nu till ROT-avdraget, såhär ska du tänka:

Kommer du ihåg exemplet ovan utan skatterabatten eller ROT-avdraget? Nu ska vi räkna ut rabatten på arbetskostnaden när du anlitar målare i Stockholm.

Du har rätt att dra av 30% av arbetskostnaden, oftast har målaren redan räknat ut ROT-avdraget på förhand när du får fakturan i din hand. (dubbelkolla med din målare om vad fakturan visar). Du kan nyttja ROT-avdraget för en kostnad upp till 50 000kr, men för att få de nyaste inom detta snabbföränderliga regelverk så kan du läsa mer Här

Samma exempel som förut, fast nu med ROT-avdraget för målerifirma Stockholm:

Arbetskostnad (45 timmar)……………………………20 250  14 175 kr

Materialkostnad (som målarfärg, spackel mfl)…………………………7 500 kr

Resekostnad (målare Stockholm)……………………………….0 kr

Totalt pris för målare…………..27 750  19 400 kr !

Vad ska man tänka på när det gäller priser för målare  Stockholm?

  1. Ta in offerter från flera olika målare, jämför vad de erbjuder mot varandra i fri konkurrens.
  2. Priset är en faktor men inte alltid det viktigaste, känslan måste vara rätt eftersom du släpper in personen i ditt hem.
  3. Finns ett fast pris eller är priset rörligt?
  4. Vilka referenser har dem? En bra målarifirma har många och goda referenser av många personer.
  5. Var ligger de någonstans? Kom ihåg att det kan vara bökigt om målerifirman inte finns innanför tullarna t.ex.
  6. Vad ingår? Räknar de in materialkostnaden i priset? Kan de genomföra enklare snickeriarbeten?
  7. Målar målerifirman det som du behöver få målat, ex fasaden, invändigt, fönster och lister?

 

Att tänka på om du vill att måleri-arbetet ska gå fortare:

Anser du att det är jobbigt att ha massa främmande hemma hos dig eller på kontoret? Då finns det några enkla metoder som du kan ta till för att se till att din målerifirma kan utföra sin tjänster snabbt, enkelt och smidigt. Dels kan du själv utrymma alla möbler från rummet som ska målas, alternativt flytta och stapla de på ett smart sätt i mitten av rummet.

Detta för att skapa en ordentlig arbetsyta för din målare eller hantverkare. Detta är också smart eftersom att du själv har kontroll över hur dina möbler och andra tillhörigheter i rummet hanteras, det finns ingen garanti för att din målare kommer att vara försiktig då de ofta arbetar under stress och tidsbrist. Att förbereda målarens arbete på detta sätt gynnar både dig och din hantverkare. Arbetet går fortare och du behöver som sagt inte oroa dig för att dina antikviteter eller andra känsliga föremål ska bli förstörda. Om du vill kan du även plasta in dina möbler som du flyttat (om de står i samma rum som ska målas), samt lägga papper på golv för att undvika färgstänk.

Detta är dock inget krav då detta ingår i din målares arbetsuppgifter, men om du vill se till att det görs ordentligt (och vill spara ännu mer tid) kan du självklart göra detta på egen hand!

Vi hoppas att detta inlägg har gett dig en större klarhet och mer riktlinjer för vad man bör tänka på när du ska anlita din perfekta målerifirma i Stockholm. Både gällande ROT-avdrag, samt vad du kan göra för att underlätta arbetet för din målare och spara tid arbetsmässigt.

Vi önskar dig all lycka i framtiden för att du ska pricka rätt i ditt sökande av målare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s