Måla med rätt färg

Jusmag Måleri, målerifirma, målerifirmastockholm, målarestockholm, målare

Att måla en yta fyller fler funktioner än att bara vara “fint”. Faktum är att måla om en yta fyller två huvudfunktioner, dels så fräschar det till ytan och dels så skyddar du den målade ytan från slitage och andra påfrestningar. 

Det viktigaste att tänka på när du gör ditt val av färg, är inte att enbart gå efter färgen. Det viktigaste är att välja en färgtyp som uppfyller rätt egenskaper för de fordringarna du har. Tänk därför efter vilka krav du har och på ytan som du ska måla och hur tålig den måste vara mot till exempel väder och vind, väta, kemikalier eller slitage.

Var noga med att först ställa krav innan du väljer färg! Många färger har tre beståndsdelar, nämligen pigment, bindemedel och lösningsmedel. Om färgen inte har pigment är det inte en färg utan snarare en fernissa, alltså ett tåligt och genomskinligt lack. Det är pigmenten i färgen som ger den dess kulör. Pigmenten ger även färgen dess täckande egenskaper och kan täcka åldringen av ett underlag i trä. Bindemedlet är nödvändig för att färgen inte ska lämna den målade ytan och fästa ordentligt, men också för att ytan ska bli tålig.

Idag har alla inomhusfärger vatten som lösningsmedel, fördelar med att ha en färg utan lösningsmedel är att de inte har någon doft och är även ofarliga att andas in.

Källa: dinbyggare.se

Har du svårt att göra rätt färgval för dig? Lugn! Vi på Jusmag Måleri kan hjälpa dig att göra rätt val för dig. Vi på Jusmag har flera års erfarenhet och kunskap av måleritjänster. Vi erbjuder gärna tips och råd, tveka inte att kontakta oss genom att klicka här. Vill du ha inspiration, eller referenser av våra tidigare projekt? Besök vår Pinterest sida för härlig inspiration.

Ni kan även gilla oss på Facebook här!

#måla #målare #måleri #målarestockholm #måleristockholm #målerifirma #målerifirmastockholm #målerifirmadanderyd #målerifirmatäby

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s