Hur väljer man rätt tapet?

Jusmag Måleri, målerifirma, målarestockholm, målerifirmastockholm, måleri

Tapeter har använts i tusentals år, men visste du att de från början inte användas som dekoration eller för att göra rummet “fint”. Faktum är att de från första början användes som isolering av kalla väggar. Idag har inte tapeterna samma praktiska funktion, numera handlar det enbart om dekorationssyften. Olika material som använts genom historien är djurhudar, och olika typer av väv och papper. Idag är många tapeter tillverkade av antingen papper eller plast. 

När du ska tapetsera en större yta är det klokt att välja en tapet som som är lugn och lite mer diskret. Oftast blir resultatet bättre med en ljus, men stormönstrad tapet med kontrasterande färger. I mindre rum är det bättre att välja en tapet som inte är alltför dominerande.

Du behöver inte heller nödvändigt att tapetsera alla väggar i ett rum med samma tapet. Om rummets ingång består av en stor hel vägg kan det vara mer vackert med en fondvägg, eller varför inte en fotovägg, eller illustrerad bildtapet. Rummets övriga väggar tapetseras i en diskret, men fint matchande färg.

Källa: dinbyggare.se

En annan sak som du bör hålla koll på är att det finns tapeter i en hel del olika material, mönster och färger, som passar i olika miljöer. Det kan verka överväldigande att veta i vilken ände man ska börja, men med hjälp av en bra hantverkare blir valet och arbetet mycket lättare!

Vill du veta mer om oss och vår verksamhet? Besök oss här. Ni kan även besöka vår Pinterest genom att klicka här.

#målarestockholm #målerifirmastockholm #målerifirmatäby #målerifirmadanderyd #målerifirmalidingö #målastockholm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s